rentestanden

De zakelijke spaarrekening voor uw bedrijf

geld leen tips

Als ondernemer heeft u het al druk genoeg met uw core business. Toch is het zonde om uw geld renteloos op een rekening te laten staan. Het openen van een zakelijke spaarrekening is dan zeker een optie. Want als u niet oplet, dan krimpt uw vermogen door de vermogensrendementsheffing en de inflatie. Het wegzetten van uw overtollige geld tegen een goede rente is dan ook niet meer dan noodzakelijk om uw vermogen waardevast te houden. Het maakt nogal een verschil bij welke bank u zit. De grote Nederlandse banken betalen doorgaans niet de hoogste spaarrente. Zij verlagen op bekende spaarrekeningen stiekem de rente; ja, nog steeds. Kijk daarom rond in het actuele overzicht van hoogste spaarrentes.

Ondernemer en sparen

Zet uw werkvermogen optimaal in en ga bedrijfssparen! Alleen zo voorkomt u dat uw goede geld krimpt door belasting en inflatie.Het is voordelig om als ondernemer te kiezen voor zakelijk sparen. Vaak moet u reserveringen aanhouden voor uw afdrachten aan de belastingdienst (BTW, IB). Het is dan lucratief om hierover in de tussentijd een hoge spaarrente te ontvangen.Er zijn vele mogelijkheden van zakelijk sparen. U kunt ervoor kiezen om uw spaargeld voor een periode vast te zetten. Maar ook bedrijfssparen zonder voorwaarden levert een prima rente op. Hoe komt u in aanmerking voor een zakelijke spaarrekening? In principe worden alle vormen van ondernemingen toegelaten. Dat betekent een eenmanszaak (ZZP’er), vennootschap onder firma (v.o.f.), maatschap of een besloten vennootschap (b.v.). Ook kunnen niet op winst gerichte entiteiten zoals een stichting, coöperatie of vereniging een zakelijke spaarrekening openen.

Open een bedrijfsspaarrekening.

Bedrijven en ondernemers kunnen sparen op een zakelijke spaarrekening. Bedrijfssparen vormt een goede oplossing voor overtollig werkkapitaal, u zorgt ervoor dat uw vermogen niet in waarde daalt. Bij een zakelijke spaarrekening kunt u te allen tijde over uw spaargeld beschikken

rentestanden

Zakelijke spaardeposito.

Een zakelijke spaardeposito is een deposito gericht op ondernemers. De grotere banken in Nederland bieden de mogelijkheid om een spaardeposito te openen die geschikt zijn voor ondernemers. De rente op zakelijke spaarproducten kan sterk varieren. Rondkijken is dus zeker aan te bevelen, u moet niet alleen afgaan op het advies van uw huisbank. Bij depositosparen, sparen via een termijndeposito, krijgt u eigenlijk de hoogst mogelijke rente. Nadeel is wel dat uw werkvermogen enige tijd vastligt en niet (of slechts gedeeltelijk) kan worden ingezet voor uw bedrijfsactiviteiten. Maar als u toch voor langere tijd geld over heeft, dan is het verstandig om dit tegen een vaste termijn weg te zetten tegen een zo hoog mogelijke depositorente.