Een eigen bedrijf beginnen of uw bestaande bedrijf uitbreiden?

Starterslening

Mooi plan. Maar hoe gaat u dat plan goed financieren? Een goede realisatie van uw idee begint namelijk met een gedegen financiering. Een bedrijfslening kan een goed middel zijn om de genoemde financiering rond te krijgen. Maar … een bedrijfslening betekent rente. Hoe zit het daarmee?

Welke rente is reëel voor een bedrijfslening?

Laat uw gevoel spreken. Een reële rente voelt goed. Een te lage rente kent vaak ongunstige leenvoorwaarden. Vergelijk de verschillende aanbieders en bepaal aan de hand van uw bevindingen welke rente u reëel lijkt voor de bedrijfslening. Neem bijkomende kosten en risico’s in uw overwegingen mee. Wanneer de rente heel hoog is, heeft dit een reden. In de ogen van de kredietverstrekker bent u dan geen betrouwbare lener. Als een andere kredietverstrekker u dan wel geld wil lenen, staan daar vaak enigszins ongunstige leenvoorwaarden tegenover.

Waar vind ik een bedrijfslening met een lage rente?

bedrijfslening aanvragenNiemand wil te veel betalen voor een zakelijke lening als hij zijn geld ook in zijn onderneming kan steken. Val echter niet te snel voor een aanbod van een bedrijfslening met een lage rente. Ga altijd na welke specifieke voorwaarden het bedrijfslening karakteriseren. Waarom is de rente zo laag? Moet u uw woning als onderpand geven of moet u veel spaargeld hebben? Het kan zelfs zo ver gaan dat u extra verzekeringen moet afsluiten om het bedrijfslening met de lage rente binnen te slepen. U maakt dan via een andere weg kosten. Verzorg een goed vergelijkend onderzoek. Vraag hiervoor offertes op bij verschillende banken en andere financiële instellingen en vergelijk deze offertes met elkaar. Zo vindt u een bedrijfslening dat op alle fronten voordelig is.

Een bedrijfslening aanvragen.

Dit kan in deze tijd via internet, zodat u niet genoodzaakt bent om met alle papieren onder de arm persoonlijk bij de bank langs te gaan. Een bedrijfslening aanvragen kan dus vanuit uw luie stoel, waarbij u het aanvraagformulier van de kredietaanbieder van uw voorkeur online kunt invullen. Daarbij dient u aan te geven wat voor een bedrijfslening u wenst aan te vragen, maar bijvoorbeeld ook het gewenste leenbedrag. De vragen worden overzichtelijk gesteld en u hoeft alleen maar de gegevens online in te vullen. Op basis van de door u ingevulde gegevens zal er vervolgens een offerte worden verzonden. Een dergelijke offerte is gratis en vrijblijvend en dat betekent dat u niet verplicht bent om de lening voor uw bedrijf bij de betreffende kredietaanbieder af te sluiten.

Werkwijze bedrijfslening aanvragen

De kredietaanbieder zal na het ontvangen van de ondertekende offerte, de aanvraag voor de bedrijfslening in behandeling nemen. Bij een lening aanvragen zal uw kredietwaardigheid worden onderzocht. Dat betekent dat u niet alleen bewijsstukken van uw inkomen aan de kredietaanbieder zult moeten tonen, maar dat er ook een onderzoek zal volgen naar uw BKR status bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Hier staan bijvoorbeeld andere leningen vermeld, die u eerder hebt afgesloten. Ook worden hier betalingsproblemen met bedrijfsleningen geregistreerd, waar de kredietaanbieder het besluit om wel of niet een aanvraag voor de bedrijfslening goed te keuren. Als de kredietwaardigheid voldoende wordt geacht kan de bedrijfslening verstrekt worden en kunt u het geld besteden aan het doel, waarvoor het bestemd is.test