Extra Geld lenen voor het midden- en kleinbedrijf

Extra geld lenen voor je onderneming

Lenen en rente

Er zullen weinig ondernemers zijn die zonder krediet (kunnen) werken. Vooral voor het starten van een eigen bedrijf is kapitaal een vereiste. Ook ondernemers die langer gevestigd zijn kunnen doorgaans de behoefte hebben voor extra geld lenen. Geld lenen voor een onderneming of eigen bedrijf gebeurt veelal bij een bank. Immers gaan de leningen voor een onderneming of eigen bedrijf niet klein en niet alle soorten geldverstrekkers kunnen grote bedragen uitlenen. Banken kunnen dit wel.

Wanneer u geld wilt lenen voor een onderneming of eigen bedrijf, moet u een ondernemingsplan inleveren bij een bank. U kunt eerst een kennismakingsgesprek bij een bank aanvragen. Bij het kennismakingsgesprek zult u horen wat de bank eist. Wanneer de nodige documenten zijn overhandigd zal de bank een beslissing maken. Het is aan te raden om bij verschillende banken kennismakingsgesprekken aan te vragen. Het is belangrijk dat u met de voor u juiste partij in zee gaat. Immers is de lening niet klein en zal u in de toekomst meer met de geldverstrekker te maken krijgen. Eveneens is het van belang om ook de voorwaarden van de verschillende banken te vergelijken.

Wanneer u al een onderneming heeft en u wilt extra geld lenen, dan kunt u bij uw huidige bank veelal een lening aanvragen. U kunt een aanvullende lening aanvragen, maar ook kunt u natuurlijk een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen. Alles hangt af van hoeveel u wilt lenen, waarom u wilt lenen en natuurlijk is ook uw huidige financiële situatie van belang. Wanneer u extra geld nodig heeft ter overleving van uw bedrijf zal een bank een duidelijk plan willen zien. Immers zal de bank extra risico gaan lopen, maar tegelijkertijd wil de bank niet dat u failliet gaat. Van een kale kip kun je niet plukken, en ook banken willen dat de huidige lening natuurlijk wordt afbetaald.

Ons advies is om gewoonweg te gaan praten met verschillende kredietverstrekkers. Wanneer u al een lening hebt lopen, praat dan eerst met uw kredietverstrekkers. Vraag informatie en advies voordat uw plan voor extra geld lenen gaat uitvoeren.

Extra Geld lenen voor het midden- en kleinbedrijf

De banken in Nederland hebben het al zwaar, maar misschien hebben de midden- en kleinbedrijven (MKB) het nog wel zwaarder. Veel van deze bedrijven zitten vanwege de economische crisis in de problemen en de toekomst is voor veel bedrijven onzeker.

De bedrijven grijpen naar leningen van banken, maar komen dan van een koude kermis thuis. Veel banken willen geen leningen meer verstrekken aan de midden- en kleinbedrijven, vanwege de onzekere toekomst. Door deze ontwikkeling is er echter het risico dat het met de economie nog slechter zal vergaan.

Extra geld lenen

Wanneer banken geen leningen willen verstrekken, wordt het vaak voor de bedrijven moeilijker om nog te blijven voortbestaan. Ze hebben weinig opties meer voor extra geld lenen. Extra geld lenen bij bijvoorbeeld familie is vaak niet dekkend genoeg om een bedrijf te laten voortbestaan. Ze zouden eventueel natuurlijk een persoonlijke lening of doorlopend krediet kunnen nemen (afhankelijk van soort bedrijf), maar dan moet je hiervoor toch echt bij de banken wezen.

De overheid heeft nu de banken erop gewezen dat de economie niet gestagneerd moet worden door het niet verlenen van leningen. Extra geld lenen zal voor de midden- en kleinbedrijven binnenkort hopelijk wel mogelijk zijn, want anders ziet de toekomst van Nederland er nog somberder uit.