Kickstarter Nederland

crowdfunding

Vorige week is er een artikel gepubliceerd over alternatieve financiering. Kickstarter is een vorm van alternatieve financiering. Nu is Kickstarter in de Verenigde Staten een heus succes en halen een hoop start-ups hun eerste financiering binnen bij Kickstarter. Een halfjaar geleden is Kickstarter in Nederland gestart.

Wat is Kickstarter?

Kickstarter is een online platform waar ondernemers geld binnen kunnen halen voor hun bedrijfsidee. De ondernemer plaatst het bedrijfsidee op de website en iedereen kan alvast een product kopen. Het product moet nog wel gemaakt worden. Als het doelbedrag niet wordt gehaald dan hoeft niemand te betalen.

Kickstarter is sinds een halfjaar ook actief in Nederland. Nederlandse start-ups kunnen hier dus terecht voor een (alternatieve) financiering. In Nederland behaald slechts 17% van de projecten op Kickstarter het doelbedrag, over heel de wereld is dit 40%.

Succesvolle Kickstart projecten

In Nederland zijn er wel een aantal succesvolle projecten op Kickstarter gelanceerd. Awesomenauts: Starstorm is daar één van. Deze hebben 345.835 dollar opgehaald waarbij het doelbedrag 125.000 dollar was.

Betaalbaar alternatief

Kickstarter is een goed alternatief voor ondernemers om aan een financiering te komen. Een lening van de bank brengen vaak een hoop kosten met zich mee. Een financiering via crowdfunding (Kickstarter) is een goedkoper alternatief.