geld lenen

Lees hoe je eenvoudig geld kunt lenen met BKR

BKR registratie

Een lening met BKR afsluiten is mogelijk, maar het is niet de meest ideale situatie aangezien je met geld lenen met BKR behoorlijk in je keuze beperkt wordt. Het lenen van bijvoorbeeld een doorlopend krediet is in het geval je een BKR notering hebt een lastige zaak. We noemen het doorlopend krediet even als voorbeeld, omdat dit een van de meest afgesloten leningsvormen is. We weten dat geld lenen met BKR daarbij niet makkelijk is. Gelukkig zijn er voor geld lenen met BKR ook eenvoudigere opties te bedenken.

Hoge rente bij geld lenen met BKR

We blijven nog even in de sfeer van het doorlopend krediet. Wat je kunt meemaken bij het lenen van een doorlopend krediet met BKR is dat je veel meer rente moet gaan betalen dan iemand die geen BKR notering heeft. Vind je dit niet eerlijk? Het is ook niet erg eerlijk, maar dit wordt gedaan omdat je als risicofactor wordt gezien als je een BKR notering hebt. Eigenlijk mag je nog blij zijn als je überhaupt een lening kunt krijgen met BKR, want tegenwoordig gaat het allemaal niet zo makkelijk.

Geen toetsing niet veilig?

Als je lening niet bij het BKR wordt getoetst hoeft dit niet direct onveilig te zijn om het simpele feit dat er bij een minilening een zodanig laag bedrag wordt uitgeleend dat het door sommige geldverstrekkers gewoon niet nodig wordt geacht. Dit terwijl een BKR toetsing wel altijd verplicht is, in elk geval bij alle instanties die aangesloten zijn bij toezichthouder AFM.

Grote lening en geen BKR toetsing? Wat nu?

Als je meer dan 1000 euro gaat lenen en je hoeft niet te worden getoetst bij het BKR raden we je aan om eens goed research te doen naar de partij die jou het geld wilt verstrekken. Geen BKR toetsing uitvoeren voor zo’n geldbedrag is namelijk verdacht en er is dan ook alle reden om dit niet te vertrouwen. Waarschijnlijk is er op internet wel het een en ander te vinden over de partij waar je zaken mee wilt doen en zijn er altijd wel mensen die hun mening hierover hebben verspreid.

Geld lenen met BKR voor meer dan 1000 euro kan zeker, maar als er geen BKR toetsing aan te pas komt is dan heel vreemd en niet eens conform de regels. Ook al kun je geen reviews vinden op het internet. Geld lenen bij een dergelijke partij lijkt ons niet de beste optie in zo’n geval.

Waarom kun je geld lenen ondanks BKR?

Misschien vraag je je af hoe het mogelijk is dat mensen met een notering bij het BKR toch in staat worden gesteld tot het lenen van geld. Laten we dit allereerst even gedeeltelijk rechtzetten, want uiteraard gaat het hier niet om superhoge bedragen die je kunt lenen. Meer dan 1000 euro zit er niet in.

Het gaat namelijk om een minikrediet. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar dit het soort lening met een klein leenbedrag (zoals gezegd niet meer dan 1000 euro) en een korte leenperiode. De periode waarvoor je het geld leent is namelijk maximaal een maand. Misschien denk je nu, dat is ook de moeite niet. Ja mooier kunnen we het niet maken, dat zijn de feiten dus als je het niet de moeite waard vindt moet je ook zeker geen minikrediet afsluiten.

Met deze wetenschap willen we je dus eigenlijk duidelijk maken dat het een vrij risicoloze lening is. Het enige risico dat je loopt is dat de leenperiode te kort voor je is om op tijd je lening terug te betalen. Ga hier dus vooraf over nadenken voordat je erin stapt en kiest voor geld lenen zonder bkr.

Het lage risico geldt natuurlijk ook voor de kredietverstrekker. Gezien het feit dat het niet veel geld is wat je dient terug te betalen gaan ze er vanuit dat dit je ook ruimschoots lukt. Vandaar dat zij het niet nodig vinden om je bij het BKR na te trekken, aangezien ook iemand met een BKR notering een lening van een paar honderd euro wel binnen een maand kan terugbetalen. Er is dus wel iets mogelijk met geld lenen met BKR.

Geld lenen met BKR – Minilening

De minilening is een veelbesproken en ook veel bekritiseerde lening. Wel kun je geld lenen met BKR via deze weg. Waarom de minilening veel bekritiseerd is, is omdat er een paar zwarte schapen tussen de aanbieders zaten. Deze waren niet uit om mensen een dienst te bewijzen, maar probeerden op slinkse wijze mensen geld afhandig te maken door middel van geld lenen met BKR. Pas nadat men een overeenkomst was aangegaan kwam de aap uit de mouw en werd de consument het slachtoffer van de kleine lettertjes.

Tegenwoordig is deze markt een stuk beter op orde en dat betekent dan ook dat het veilig is geworden om een minilening af te sluiten. Gelukkig maar, want dit is eigenlijk de enige makkelijke manier tot geld lenen met BKR. Andere manieren zijn wel mogelijk voor geld lenen met BKR, maar waarschijnlijk zul je dan eerst 10 keer een ‘nee’ ontvangen, voordat je een keer wel wordt toegelaten. Je zult dus niet alleen geduld moeten hebben voor geld lenen met BKR, maar ook zeker over doorzettingsvermogen moeten beschikken. Zoals gezegd hoeft dit met een minilening niet, want hier zal het waarschijnlijk in 1 keer raak zijn. Dat is natuurlijk alleen het geval indien je aan de andere criteria voldoet, anders zal geld lenen met BKR als nog niet doorgaan.